cs

Víkendy s šéfkuchařem

Víkendy s šéfkuchařem

Je nám velkou ctí, že v našem hotelu bude příležitostně působit kuchař, který se učil od těch nejlepších ve svém oboru. Jeho jméno je Michal Pravda a pro určité víkendy připraví delikátní menu, které musíte ochutnat.


Michal svoje kuchařské zkušenosti sbíral především v Anglii v restauracích oceněných Michelinskou hvězdou. Některé z nich Vám rádi představíme.

Restaurace Lime Wood Hotel

Šéfkukař Angela Hartnett

Jeden z nejvýznamnějších ženských kuchařů v restauračním světě. Angela pracovala pod Gordonem Ramsayem v Aubergine a poté pod Marcusem Wareingem, kde se brzy stala vedoucím kuchařem v Pétrusu. V roce 2004 získala svou první hvězdu Michelin. V roce 2008 spustila Murano v Mayfair.

Šéfkukař Luke Holder

Pracoval v nejrušnějších a nejexkluzivnějších restaurací v Londýně, včetně Orrery, The Sloane Club a Oxo Tower na jižním břehu. Luke pak strávil roční cooking v italské kuchyni Enoteca Pinchiorri (3 hvězdy Michel) v srdci Toskánska ve Florencii. Tato zkušenost nakonec změnila jeho filozofii na jídlo navždy a pevně se zaměřila na vaření lokálně a sezónně na nejvyšší úrovni.

Restaurace Chiltern Firehouse

Šéfkukař Nuno Mendes

Nuno Mendes byl vyškolen v Kalifornii v kulinářské akademii. V roce 1990 pracoval v elBulli. Pracoval s Wolfgang Puck, Rocco di Spirito a Jean-Georges Vongerichten. V roce 2006, Mendes otevřel Bacchus a v roce 2010 otevřel také Viajante v hotelu Bethnal Green v Town Hall, inspirovaném světovými kuchyněmi. Ve svém prvním roce získala tato restaurace hvězdu Michelin a byla zařazena do 50 nejlepších restaurací světa roku 2013. Giles Coren z The Times označil Mendese za "tajného oblíbeného kuchaře všech restauračních kritiků".

Restaurace Pollen Street Social

Šéfkukař Jason Atherton

Jason Atherton pracoval s kuchaři jako jsou Pierre Koffmanna, Nico Ladenis a Marca Pierre White. Do společnosti Gordon Ramsay Group nastoupil v roce 2001 jako výkonný kuchař pro Verre v Dubaji. V roce 2005 se Jason vrátil do Velké Británie a otevřel Maze. V listopadu 2007 Atherton a Gordon Ramsay dohlíželi na uvedení Maze do Pražského Starého Města a v dubnu 2008 došlo k zahájení Maze Grill na náměstí Grosvenor. Pokračoval otevřením Maze v Kapském Městě roku 2009.

V současné době Michal Pravda spolupracuje s řetězcem Ambiente.

 

Menu pro víkend 23. - 25. února 2018

 

POLÉVKA
Krkonošská bramboračka
PŘEDKRM
Červená řepa, ovči sýr, mák
HLAVNÍ CHOD

Krkonošska kulajda s uzeným kaprem

Kotleta z Přeštického prasátka, nastavovaná kaše, mrkev, červené zelí
Konfitovaný jehnečí bok na česneku, špenát, bramborové špecle
DEZERT
Pošírovaná hruška v červeném vině, zmrzlina z Nivy, čokoládová drobenka

Pobytové balíčky

  • Nabitý wellness pobyt v Hotelu Centrum v Harrachově
    Nabitý wellness pobyt v Hotelu Centrum v Harrachově

    od 2 200 Kč

  • Romantika pro zamilované v Harrachově
    Romantika pro zamilované v Harrachově

    od 2 400 Kč

Novinky

  • Nalaďte svoje chuťové buňky!
    Nalaďte svoje chuťové buňky!

    Vážení přátelé, velice nás těší, že Vám můžeme představit novinku, která zajisté potěší Váš mlsný jazýček. Ve vybrané víkendy pro Vás bude připravovat speciální menu kuchař, který si učil u těch nejlešpích. Jmenuje se Michal Pravda a první víkend nás navštíví v termínu 23. - 25. února 2018. Více informací zde.

  • Český pohár v biatlonu
    Český pohár v biatlonu

    Nenechte si ujít Český pohár v biatlonu, který se koná v Harrachově 3. - 4. února 2018. Pojedou se vytvrvalostní závody v kategorie dospělí a dorost. Přijeďte s námi povzbudit naše české naděje :) 

  • Vánoce přicházení...
    Vánoce přicházení...

    Vážení přátelé, děkujeme Vám za uplynulý rok a přejeme příjemné prožití svátků vánočních :)

Hotel Centrum Harrachov v Harrachově hodnocení